Narcislaan 24, 5551AR, Valkenswaard, The Netherlands

Greenfield ontwerpen

Greenfield of brownfield ontwerpen en werken. De ambitie neigt naar greenfield maar het komt hoogst zelden voor dat je vanaf nul kunt beginnen

Soms is er geen goed Nederlands woord voor een term die in het Engels wel treffend is.

  • Impact is zo’n woord
  • Placeholder, nog zo een
  • Computer. Want de term rekenmachine klink heel knullig als je net 2500 euro hebt neergeteld voor een nieuwe laptop of schoot-rekenmachine.
  • Greenfield…

Die laatste term “greenfield” is er een die ik moeilijk uit mijn, voor het overgrote deel Nederlandse, teksten kan laten. Vanaf een nul situatie iets opbouwen, dat wordt er mee bedoeld. In tegenstelling tot de term “brownfield” die aangift dat het uitgaat van een bestaande situatie.

Als je toen wist wat je nu weet en als je toen ook beschikte over de spullen die nu beschikbaar zijn; zou je dan weer hetzelfde beslissen?

Dat is de kernvraag in ontwerptrajecten.

Echt greenfield bouwen komt zelden voor. Dit ontslaat mensen niet van de mogelijkheid om het ideaal voor ogen te hebben. UIteindelijk zorgt de bestaande structuur voor een compromis

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Dit is een blog van Wim Mulders, 1960, Valkenswaard Dommelen. Ik schrijf vanuit een 30-jarige achtergrond in proces- en informatieontwerp. Overdag werk ik als Enterprise Content Management consultant voor Atos met meer dan 10 jaar ervaring in Microsoft / Office 365 en SharePoint. Ik schrijf daar veel materiaal, maar op mijn eigen site hoef ik niet “diplomatiek” en volgens de bedrijfsnormen te zijn. Daarom gebruik ik deze site. Om mijn eigen bericht te schrijven, in mijn eigen stijl.

Als u vragen heeft dan kunt u dit formulier gebruiken. De dialoog wordt niet publiek gevoerd.

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.