Narcislaan 24, 5551AR, Valkenswaard, The Netherlands

Het venijn zit ‘m in de details

Wat bepaalt de mate van detail?

Er zijn van die mensen die kunnen helemaal doorslaan in de discussie of iets een proces of een activiteit is. Daar ga ik me niet aan branden.

Als ik fout heb geparkeerd en ik kom thuis dan zeg ik schoorvoetend tegen mijn vrouw: Ik heb een proces. Als je aan een inspanningsfysioloog vraagt wat een proces is dan begint hij mogelijk over de citroenzuurcyclus. Een advocaat heeft weer een ander beeld bij het woord en mogelijk zijn er meer beroepen die elk hun eigen perceptie oproepen op het woord proces.

Perceptie dus!

Neem een eenvoudig kortcyclisch proces als garnalen pellen en vraag aan de Volendamse moeders hoe dat gaat dan zeggen ze: zo dus en terwijl ze dat uitspreken hebben ze er al 5 gepeld.

Maar stel nu die Volendamse moeders hebben geen tijd meer om garnalen te pellen omdat ze het te druk hebben met de zangcarriere van hun kroost dan wordt het tijd om te denken aan een garnalenpelrobot.

Dan wordt het wel een punt om het proces zeer fijnmazig te analyseren en het zo dom op te schrijven dat je het een computer kunt laten doen.

  1. Koken. Geloof het of niet maar je doet de garnaal er een plezier mee.
  2. Fixeren
  3. Roteren
  4. Trekken
  5. Scheiden
Gambas-de-palamos-prawns-from-palamos-1

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Dit is een blog van Wim Mulders, 1960, Valkenswaard Dommelen. Ik schrijf vanuit een 30-jarige achtergrond in proces- en informatieontwerp. Overdag werk ik als Enterprise Content Management consultant voor Atos met meer dan 10 jaar ervaring in Microsoft / Office 365 en SharePoint. Ik schrijf daar veel materiaal, maar op mijn eigen site hoef ik niet “diplomatiek” en volgens de bedrijfsnormen te zijn. Daarom gebruik ik deze site. Om mijn eigen bericht te schrijven, in mijn eigen stijl.

Als u vragen heeft dan kunt u dit formulier gebruiken. De dialoog wordt niet publiek gevoerd.

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.